startsida headerbild.jpg

Asunto-osakkeet

Asunto-osake lainanvakuutena

Otamme lainanvakuudeksi pääkaupunkiseudulla sijaitsevia yksityishenkilöiden asunto-osakkeita. Voit saada lainaa asunto-osakettasi vastaan, mikäli osakekirjat ovat henkilökohtaisessa omistuksessasi, eivätkä osakekirjat ole lainan vakuutena pankissa.

 

Lainan tekoa varten tarvitsemme voimassa olevan henkilöllisyysasiakirjan, alkuperäisen osakekirjan, sekä tuoreen isännöitsijäntodistuksen. Mikäli asunto-osake on ostettu viimeisen puolen vuoden aikana, otathan mukaan myös kauppakirjan ja tositteen arvonlisäveron maksusta. Viimeisen puolen vuoden aikana perintönä saaduista asunto-osakkeista haluamme nähdä myös perunkirjan. Yhteisomituksessa olevan asunto-osakkeen lainan myöntämiselle tarvitaan molempien omistajien läsnäolo. Emme hyväksy valtakirjaa.

 

Laina-arvion teemme paikan päällä. Lainan määrään vaikuttaa asunnon arvioitu myyntihinta asuntomarkkinoilla. Voit kuitenkin ottaa lainaa vain sen verran kuin tarvitset. Lainaa voi korottaa myöhemmin, mikäli lisälainalle tulee tarvetta.

 

Laina-aikamme on neljä kuukautta. Laina-ajan päätyttyä lainan voi lunastaa, tai uudistaa maksamalla kertyneet korot ja toimitusmaksun, jonka jälkeen alkaa uusi neljän kuukauden lainajakso.

 

Lainalaskurillamme voit laskea mitä haluamasi lainasumma tulisi maksamaan: https://www.suomenpanttilaina.fi/lainaus/