Nepal_fotografTobyMaudsley.jpg

Suomen Panttilaina tukee Nepalin katulasten yhdistystä

Olemme tukeneet vuodesta 2014 alkaen Nepalin katulasten yhdistystä. Yhdistyksellä on kaksi lastenkotia ja se keskittyy auttamaan tyttöjä, jotka ovat katulapsia tai joita uhkaa kadulle joutuminen. Myös koulutus on yhdistyksen tärkeä toiminta-alue. Koulunkäynti ja koulutus antavat ihmisille välineitä auttaa itse itseään.

Suomen Panttilaina lahjoittaa Nepalin katulasten yhdistykselle vuosittain summan, joka olisi muuten käytetty henkilökunnan joululahjoihin. Taloudellisen tuen lisäksi emoyhtiömme Pantbanken Sverige lähettää vuosittain kaksi vapaaehtoista Katmanduun avustamaan paikan päällä. Koronapandemian takia emme ole kuitenkaan voineet matkustaa Nepaliin vuoden 2019 jälkeen. Olemme kuitenkin jatkaneet yhdistyksen taloudellista tukemista. 
 
2 vapaaehtoista ja 150 vuohta
Yhteistyömme Nepalin katulasten yhdistyksen kanssa sai uuden ulottuvuuden vuonna 2016, kun Pantbanken Sverige juhli 150-vuotista taivaltaan. Lahjoitimme silloin yhdistykselle 150 vuohta, jotka jaettiin vähävaraisille perheille ja naisille neljässä eri kylässä. Nepalin katulasten yhdistyksen perustaja Eva valitsi kaikki vuohia vastaanottaneet perheet huolella. Tämän jälkeen tehdyillä vapaaehtoismatkoilla olemme seuranneet vuohiprojektia eri kylissä. Kharin kylässä vuohista saatu tuotto on johtanut tomaattiviljelmään, joka puolestaan johti 250 kanan kanafarmin perustamiseen. Myös kanafarmi on antanut kylälle mahdollisuuden hankkia lisää eläimiä. Koko kylä on ollut mukana projektissa, joka on antanut elannon paljon useammille, kuin olisi voinut kuvitella.
 
Suoraan vähävaraisille
Korona on koetellut monia nepalilaisia pahasti. Kun sairaanhoitopalveluja on rajallisesti ja maa on riippuvainen turismista, vastassa on ollut monia haasteita. Siksi tuntuu entistäkin tärkeämmältä jatkaa yhdistyksen tukemista. Varsinkin, kun monet lastenkotien asukkaat pääsevät käymään yhdistyksen maksamaa sairaanhoitokoulutusta.  Iloinen uutinen pandemian keskeltä on se, että Majhigaunin kyläläisille lahjoitetut 28 vuohta ovat lisääntyneet. Niiden kautta kylän ruoantuotanto on varmistunut ja myymällä vuohia he ovat saaneet rahaa muihin tarpeisiin. Vuohien ansiosta kyläläiset ovat selviytyneet pandemiasta vähäisin taloudellisin vahingoin.
 
Koska Nepalin katulasten yhdistys on voittoa tuottamaton, kaikki varat menevät suoraan lasten hyväksi. Olemme tästä täysin vakuuttuneita varsinkin, kun työntekijämme ovat nähneet itse, miten kaikki toimii paikan päällä ja miten suuri vaikutus avustuksilla on. Suuret kiitokset kaikille asiakkaillemme, joiden ansiosta tukemme Nepalin katulapsille on mahdollista! Jos haluat liittyä yhdistyksen jäseneksi ja auttaa lapsia saamaan turvatun tulevaisuuden, lue lisää yhdistyksen verkkosivulta. www.gatubarnnepal.net