Usein kysytyt kysymykset.

Onko sinulla kysyttävää? Täältä löydät vastaukset tavallisimpiin kysymyksiin. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, voit soittaa meille tai tulla käymään konttorissamme, autamme mielellämme.

Arviointi

Panttilainaamomme on tarjonnut arvoesineiden ilmaista arviointia jo vuodesta 1866 alkaen. Koska annamme lainaa ainoastaan esineitä vastaan, annamme arvion esineen laina-arvosta. Se on yleensä 70–80 % esineen jälleenmyyntiarvosta. Monet eri tekijät vaikuttavat arvoon. Jälleenmyyntiarvo ja esineen yleinen kunto ovat tärkeimmät seikat. Myös esimerkiksi kellon mukana seuraavat lisävarusteet voivat korottaa hintaa. Voimme antaa suuntaa-antavan hinta-arvion sähköpostitse tai puhelimitse, mutta olet tervetullut johonkin konttoreistamme, jos haluat tarkan arvion.

Lainaus

Lähes kaikki on mahdollista! Mikään lainasumma ei ole liian pieni tai liian suuri. Tavallisimpia lainan vakuudeksi annettavia esineitä ovat kulta- ja hopeaesineet, kellot, soittimet, taide ja antiikkiesineet. Kyse voi olla 18 karaatin kultaisesta panssariketjusta, Gibson-kitarasta tai antiikkiesineestä. Meillä on taitavia arvioijia, joilla on pitkä kokemus monien osa-alueiden arvioinneista.

Lainan uudistaminen tarkoittaa lainajakson pidentämistä. Sen voi tehdä maksamalla lainajakson koron ja maksut. Lainaa ei tarvitse uudistaa joka kuukausi, vaikka korko lasketaankin kuukausittain. Lainan viimeinen uudistamispäivä on kaksi kuukautta eräpäivän jälkeen. Laki panttilainauslaitoksista säätää näin. Lainan kannalta tärkeitä päivämääriä ovat eräpäivä sekä viimeinen uudistamispäivä. Lainan voi uudistaa konttorissa tai kotisivullamme Omat lainat -kohdassa.

Tavallinen laina erääntyy neljän kuukauden kuluttua lainan ottamisesta. Laki panttilainauslaitoksista määrää, että tähän lisätään aina kuukauden odotusaika eräpäivän jälkeen. Lainan viimeinen uudistamispäivä on siis kuukausi eräpäivän jälkeen. Laina-asiakkaanamme saat siis normaalisti laina-ajaksi 4+1 kuukautta, ja tämän ajan kuluessa laina on joko lunastettava tai uudistettava. Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä konttoriimme. Voit myös lukea lisää kohdasta Lainaus.

Haluatko korottaa lainasummaasi?

Ota mukaasi panttikuitti ja henkilöllisyystodistus ja tule konttoriimme, niin arvioijamme voi suorittaa uuden ilmaisen arvioinnin voimassa olevasta lainastasi. Jos lainan korottamiseen on mahdollisuus, voit valita itse miten paljon sitä korotat, ilmoittamaamme enimmäismäärään asti.


Lainoissa on enintään neljän kuukauden laina-aika, ja lainan voi lunastaa koska tahansa sinä aikana. Kun neljä kuukautta on kulunut, voi lainan uudistaa maksamalla kertyneen koron sekä käsittelymaksun. Uusi lainajakso alkaa kyseisestä päivästä. Laki panttilainauslaitoksista määrää, että tähän lisätään kahden kuukauden odotusaika eräpäivän jälkeen.

Lainan ottaminen esinettä vastaan sujuu nopeasti. Kuluu harvoin viittä minuuttia kauempaa, kun rahat ovat kädessäsi tai tililläsi. Kun arviointi on tehty, saat panttikuitin ja rahat heti. Paketoimme ja säilytämme esineesi turvallisesti ja vakuutettuna sen mukaisesti, mitä Laki panttilainauslaitoksista vaatii.