Dac7_suomenpanttilaina.jpg

DAC7 – Tämän vuoksi olet saanut meiltä kirjeen

Uuden EU-lainsäädännön mukaisesti meillä on yhtiönä ja raportoivan alustaoperaattorin tiedonantovelvollisena (DAC7- direktiivi) velvollisuus ilmoittaa Verohallinnolle tiedot niistä erääntyneistä panttien myynneistä huutokaupassa, jotka ylittävät 2000 euroa, vuodesta 2023 alkaen.

DAC7 on Euroopan unionin direktiivi, jonka tavoitteena on parantaa läpinäkyvyyttä sekä verotuksen keräämistä digitaalisia alustoja käyttäviltä myyjiltä. Tämän direktiivin mukaisesti meillä on alustaoperaattorina velvollisuus kerätä ja raportoida tietyt tiedot asiakkaistamme Verohallinnolle.

Mitä tietoja raportoimme?

 DAC7mukaisesti raportoimme seuraavat tiedot:

  • Koko nimi tai yrityksen nimi
  • Osoite
  • Kokonaismyynnin määrä alustallamme vuoden aikana

Tiedot, jotka koskevat asianomaisia asiakkaita, raportoidaan Verohallinnolle vuosittain. Tämä raportointi on pakollinen DAC7 direktiivin mukaan, ja sen tarkoituksena on varmistaa oikea verotus. Tietosi käsitellään kaikkien sovellettavien tietosuojalakien mukaisesti ja ne jaetaan vain Verohallinnolle. Asiakkaille, joiden tiedot on raportoitu Verohallinnolle, ilmoitetaan asiasta kirjeitse tai sähköpostitse.

Huomioi, että kaikki huutokauppatoimintaa harjoittavat alustat kuuluvat DAC7 piiriin. Esimerkiksi Tradera ja Bukowskis noudattavat samaan tiedonantovelvollisuutta.

Tiedotamme DAC7 tiedonantovelvollisuuden piiriin kuuluvia asiakkaita kirjeitse. Emme vastaa muiden toimijoiden tavoista ilmoittaa asiakkailleen.

Yhtiönä emme voi auttaa sinua mahdollisissa kysymyksissä, jotka koskevat raportointia Verohallinnolle. Vain Verohallinto voi vastata ja auttaa näissä kysymyksissä. Suosittelemme kaikkia, joilla on kysyttävää DAC7:stä, ottamaan yhteyttä Verohallintoon.

Lue lisää heidän verkkosivuiltaan täältä

1.7.2024

Takaisin uutisarkistoon