MaghiGaun_goats_TobyMaudsley.jpg

Pantbankenin Nepalin Majhugaunin kyläläisille vuonna 2016 lahjoittamat vuohet ovat olleet suureksi avuksi pandemian aikana.

Kun juhlistimme 150-vuotisjuhlaamme vuonna 2016, lahjoitimme 150 vuohta neljään nepalilaiseen kylään Nepalin katulasten yhdistyksen kautta.

Olemme tukeneet Nepalin katulasten yhdistystä vuodesta 2014. Yhdistys on toiminut väsymättä vuodesta 2010 alkaen estääkseen Nepalin lapsia ja nuoria joutumasta ihmiskaupan uhreiksi. Yhdistyksen päätavoitteet noudattelevat YK:n kestävän kehityksen tavoitteita, kuten turvallisen ympäristön luomista lapsille, parempaa ja paremmin saatavilla olevaa koulutusta, tasa-arvoisuutta ja köyhyyden vähentämistä. 
  
 
Koska tytöillä on huomattavasti suurempi riski joutua ihmiskaupan uhriksi, yhdistyksellä on sekä tyttöjen lastenkoti että tavallinen lastenkoti. Lastenkotien lisäksi yhdistys kustantaa sairaanhoitajakoulutusta sekä lastenkodeissa oleville nuorille että kotonaan eläville nuorille. Lisäksi yhdistys tarjoaa perheille taloudellista apua ja lahjoittaa ruokaa katulapsille. 
 
Vuonna 2016 juhlistimme 150-vuotista taivaltamme lahjoittamalla 150 vuohta yhdistyksen kautta. Yhdistyksen perustaja Eva valitsi neljä kylää eri puolilta Nepalia vuohien vastaanottajiksi. Vuohien kasvatuksesta saadulla tuotolla oli suuri vaikutus jo muutaman vuoden kuluessa yhdessä kylistä, Kharissa.  
 
Pandemian takia Pantbanken ei ole pystynyt lähettämään henkilökuntaa auttamaan paikan päälle vuonna 2020 tai 2021. Nepalin tartuntatilanne ja rokotuskattavuus vaikuttavat siihen, milloin voimme taas matkustaa maahan. 
Olemme kuitenkin saaneet erittäin ilahduttavia uutisia Majhiguanin kylästä. He vastaanottivat 28 vuohta vuonna 2016 ja vuohien määrä on lisääntynyt vuosien myötä.  Näin kyläläiset ovat saaneet mahdollisuuden myydä vuohia edelleen saadakseen todelliseen tarpeeseen tulevaa rahaa. Lisäksi vuohet ovat myös tuottaneet ravintoa. Kyläläiset ovat selviytyneet pandemian läpi vähäisin taloudellisin menetyksin vuohien ansiosta.
 
Jatkamme lahjoituksiamme Nepalin katulasten yhdistykselle. Yhdistys auttaa ihailtavalla tavalla nepalilaisia auttamaan itseään.
 
Lue lisää yhdistyksestä ja tee itsekin lahjoitus. Lupaamme, että jokaisella eurolla on vaikutusta.

25.8.2021

Takaisin uutisarkistoon