Låna tryggt och smart av dig själv!

Välkommen till Nordens modernaste pantbank!

Hos oss på Finska Pantlån Ab kan du snabbt och enkelt låna pengar på dina värdesaker. Vi ingår i Ab för Varubelåning som funnits sedan 1866 och är ett av Nordens äldsta och största pantbanksföretag. Med tre kontor i Finland och, 19 kontor i Sverige, erbjuder vi alltid fri värdering och trygga lån.

Vad kan jag låna på?

Du kan låna på det mesta med andrahandsvärde som går att förvara på en pantbank. Vårt motto är att allt är möjligt! Vanligast är att lämna in guld, diamanter, silverföremål, klockor, musikinstrument, konst och antikviteter. För en del varor krävs certifikat eller kvitto. Besök, ring eller maila oss gärna om du har några belåningsfrågor.

Hur lång tid tar det?

De flesta lån tar inte längre än fem minuter att genomföra. Först gör vi en värdering av föremålet. Sedan registrerar vi lånet och du får ett kvitto (pantsedel). Ditt föremål paketeras varsamt och under tiden det ligger som ett lån hos oss är det försäkrat i enlighet med pantbankslagen.

Hur länge kan jag låna?

Ett lån förfaller efter fyra månader, med en månads respit enligt pantbankslagen. Du kan när som helst under låneperioden lösa lånet. Du kan även välja att förlänga lånet, genom att betala ränta. En ny låneperiod startar från den dagen du betalar räntan.

Vem får låna?

Alla från 18 år med finsk legitimation är välkomna att låna hos oss!

Hur mycket kostar det?

Precis som på en vanlig bank betalar du ränta på ditt lån. Klicka här så ser du våra exakta räntekostnader.

Vid lösning av lånet uppbärs räntan för varje påbörjad månad och vid omsättning av lånet enligt dagsräntaprincipen.

FinnishFinnish SwedishSwedish
EnglishEnglish