Trygga och smarta lån.

Välkommen till en av Nordens mest moderna och expansiva Pantbanksföretag. Hos Suomen Panttiliana kan du snabbt, tryggt och enkelt låna på dina värdeföremål. Vi startade för över 155 år sedan i Stockholm, Sverige med en pantbank och idag är vi ett av Nordens största Pantbanksföretag med totalt 25 pantbanker runtom i Finland, Sverige och Norge.

Vad kan jag låna på?

Vi vill tro att allt är möjligt! Du kan låna på det mesta med ett andrahandsvärde som går att förvara på en pantbank. De vanligaste föremålen som belånas hos oss är guld, silver, klockor, musikinstrument, konstglas och stengods, fashion, vintage, diamanter och ädelstenar. En del föremål kräver kvitto eller certifikat.

Har du något du vill veta värdet på är du varmt välkommen att besöka någon av våra Pantbanker för en kostnadsfri värdering. Det går självklart att kontakta oss via telefon eller mail för att få en ungefärlig värdering innan ditt besök.

Hur lång tid tar ett lån?

De flesta lån tar inte mer än fem minuter från värdering tills att pengarna är utbetalda. Vi börjar med att göra en undersökning och bedömning av varan. Vi presenterar ett belåningsvärde. Godkänner du som kund det så lägger vi upp ett lån, du får en pantsedel (lånekvitto) och pengarna betalas ut kontant eller via banköverföring.

Vem kan låna?

Alla som är över 18 år med finsk Iegitimation är välkomna att låna av oss.

Hur mycket kostar det?

Precis som övriga banklån så betalar du ränta för den tid du lånar pengarna av Suomen Panttilaina. Räntan styrs av lånebeloppet. Notera: räntan räknas för varje påbörjad månad av ditt lån. Expeditionsavgift tillkommer. Räntor och avgifter är samma på samtliga av våra kontor i Finland. Läs mer om våra räntor och avgifter här